Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX Hellenic, Πάνος Τ. Ξενοκώστας, παρουσίασε στο Συνέδριο της Exposec 2011 τη θυγατρική εταιρεία Glonatech Α.Ε. (Global Nanotechnologies) καθώς και τα οφέλη που προσφέρει αυτή στο νέο περιβάλλον Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας.

H Glonatech είναι στη διαδικασία κατασκευής της πρώτης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής νανουλικών στην Ελλάδα, δυναμικότητας έξι τόνων ανά έτος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2011.

Στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση της παραγωγής στους 35 τόνους μέχρι το 2015. Το ύψος της επένδυσης έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 0,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να φτάσει τα 6,5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015. Η εταιρεία, πέραν της βιομηχανικής δραστηριότητας, έχει επίσης πολύ έντονη ερευνητική δραστηριότητα.

Ήδη στον ενάμισι χρόνο λειτουργίας της έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, ευρωπαϊκών και διεθνών και έχει κερδίσει επάξια στην διεθνή κοινότητα την αναγνώριση του “Nanotechnology Know- How Partner”.