Την παρουσίαση Output Optimization Services, διοργάνωσε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, η Infolex, επίσημος αντιπρόσωπος της Lexmark International Inc. σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Αλβανία και Fyrom, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσίαση έγινε από τον Mitri Roufka, Research Director of Imaging & Hardcopy Peripherals της IDC. Μεταξύ άλλων, ο κ. Mitri Roufka τόνισε τα εξής: α) Η διαχείριση ενός εγγράφου κοστίζει 9 φορές περισσότερο από την παραγωγή του. β) Οι υπηρεσίες Managed Print Services (MPS) επιφέρουν εξοικονόμηση 20-30% στο συνολικό κόστος διαχείρισης. γ) Οι βασικοί λόγοι για την υιοθέτηση υπηρεσιών MPS είναι το κόστος, η παραγωγικότητα, η ασφάλεια, η προστασία περιβάλλοντος και η βελτίωση διαδικασιών διαχείρισης εγγράφων.

Η Lexmark αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία παγκοσμίως:
1. στην παροχή υπηρεσιών MPS, 80% αύξηση το 2009 σε σχέση με το 2008 (10% αύξηση συνολικής αγοράς).
2. στην αγορά των laser πολυμηχανημάτων, 70% αύξηση το 3ο τρίμηνο 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009 (35% αύξηση συνολικής αγοράς).

Η IDC αξιολογεί τη Lexmark, σε ότι αφορά τη στρατηγική της, ως εταιρία με όραμα (visionary brand) στο χώρο των υπηρεσιών διαχείρισης εγγράφων.