Ανέλπιστη ήταν για τη Vodafone η επιτυχία του iPhone, καθώς περισσότεροι από 2600 πελάτες, επέλεξαν να προμηθευτούν τη συσκευή με συμβόλαιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν γίνει συνολικά περίπου 20.000 αιτήσεις απόκτησης της συσκευής (συνολικά έχουν πουληθεί περισσότερες από 4.000 συσκευές), η οποία όπως πωλείται στην ελληνική αγορά, είναι δυνατό να λειτουργήσει και με τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αιχμή του δόρατος των νέων προγραμμάτων της Vodafone που συνοδεύουν το iPhone φαίνεται να είναι το χαμηλό κόστος πρόσβασης στο Internet, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να αποκτούν οικονομικότερα υλικό που είναι διαθέσιμο μέσω του iTunes.

Η επιτυχία της Vodafone δεν έχει αφήσει αδιάφορες τις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες περιμένουν το πράσινο φως από την Apple για να διαθέσουν και αυτές το iPhone στους πελάτες τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά τα συμβόλαια απεριόριστης πρόσβασης στο Internet. Μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, οι χρήστες προγραμμάτων απεριόριστης πρόσβασης, πληρώνουν σχεδόν το μισό της κανονικής τιμής των προγραμμάτων αυτών.

Τι θα γίνει όμως όταν λήξει η περίοδος της προσφοράς; Ανεπίσημα, στελέχη των εταιρειών υποστηρίζουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο, προκειμένου να είναι η πρόσβαση στο Internet από κινητό τηλέφωνο περισσότερο βατή για τους χρήστες. Άλλωστε, ο στόχος των εταιρειών είναι κυρίως τα έσοδα από την πώληση υπηρεσιών, για τις οποίες το Internet αποτελεί μόνο ένα κανάλι διέλευσης.