Ο απολογισμός αφορά μέχρι και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και περιλαμβάνει από μικρές ζημιές, έως ολοσχερώς κατεστραμμένα καταστήματα.

Όπως μας ενημέρωσε ο Λάζαρος Ζήσογλου, Τεχνικός Διευθυντής της NCR Hellas, “μόνο η NCR έχει δεχτεί κλήσεις για 140 ATMs, στα οποία έχουν σπάσει πληκτρολόγια, καρτοδέκτες, οθόνες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς”.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα ATMs των τραπεζών είναι ασφαλισμένα σε ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν να καλύψουν το κόστος των ζημιών. Τις μεγαλύτερες ζημιές όσον αφορά τα ATM έχει υποστεί η Εθνική Τράπεζα και ακολουθούν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο Alpha Bank και Eurobank.

Όπως μας ενημέρωσε ο Λ. Ζήσογλου, η NCR Hellas έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών και προχωρά σε παραγγελίες ανταλλακτικών, ώστε να είναι σε θέση να κάνει πολύ σύντομα roll out τις επισκευές. Όσον αφορά τα κατεστραμμένα ολοσχερώς ATMs, οι τράπεζες καλούνται να τα αντικαταστήσουν είτε με μονάδες που έχουν σε backup είτε με νέες παραγγελίες. Αναφέρεται ότι το κόστος ενός ATM μπορεί να κυμαίνεται από 12 έως 25 χιλιάδες ευρώ.