Απόλυτα πετυχημένη ήταν η δοκιμή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) .

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεν υπήρχε καμία ένσταση επί της λειτουργίας της, παρά μόνο επί της αρχής. Κατόπιν διάφορων δημοσιευμάτων, πηγή από τη ΓΓΕΕ διευκρίνισε ότι οι όποιοι ισχυρισμοί για την μη διεθνή πιστοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν στέκουν, καθώς η Singular Logic, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και παράδοση του σχετικού έργου, έχει πάρει όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Μπορεί, μεν, το σύστημα να βασίζεται σε μια αντίστοιχη πλατφόρμα της Eurobank Business Exchange, ωστόσο η Singular Logic το προσάρμοσε ειδικά για τις απαιτήσεις της δημοπρασίας, το έλεγξε και το παρέδωσε στην ΓΓΕΕ ως δικό της προϊόν, μια διαδικασία που είναι καθόλου σύννομη. Όσον αφορά την πλατφόρμα, αυτή είναι πολύ απλή, μαθαίνεται σε ελάχιστο χρόνο, έχουν εκπαιδευτεί ήδη οι συμμετέχοντες στη λειτουργία της (και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται), ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συμπληρώσουν κάποια «ΝΑΙ» ή «ΌΧΙ» και μετά να κάνουν την πρότασή τους.

Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην τελική φάση θα παραμείνουν οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι, ο κάθε ένας εκ των οποίων θα μπορεί να κάνει δύο προσφορές, ενώ η απόκτηση της άδειας θα γίνει βάσει της πιο μεγάλης προσφοράς. H ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λειτουργήσει μόνο για τον διαγωνισμό, η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 39.900 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).