Την Κρήτη και συγκεκριμένα πέντε σχολεία του Δήμου Σφακίων του Νομού Χανίων επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το νέο πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, «Πλοήγηση στον Κόσμο», παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περισσότερους από πενήντα μαθητές.

Μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», που εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η εταιρεία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα & web camera) και προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά έμμεσα και στους κατοίκους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 από τη Λέσβο και έχοντας ήδη περάσει από τα νησιά Ανάφη, Κύθνο, Ικαρία, Σάμο, Φούρνους και Τζια έχει εγκαταστήσει ασύρματο internet σε περισσότερα από 25 σχολεία δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1000 μαθητές να περάσουν στη νέα «ψηφιακή εποχή». Στόχος του προγράμματος είναι να εξαπλωθεί σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας.