Την έγκριση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) αναφορικά με την έγκριση της εξαγοράς του LinkedIn έναντι 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων έλαβε η Microsoft.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Brad Smith, Πρόεδρος και Chief Legal Officer της Microsoft: “Η συγκεκριμένη έγκριση έρχεται μετά από αντίστοιχες που έλαβε το εν λόγω deal από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική. Έπειτα και από την θετική έκβαση με την Ε.Ε., είμαστε σε θέση όχι μόνο να φέρουμε κοντά δύο σπουδαίες εταιρείες, αλλά και να εστιάσουμε στη συνεργασία τους σε ακόμη πιο ευρεία θέματα στο κοντινό μέλλον”. Από την πλευρά της Κοινότητας, η Margrethe Vestager, Ευρωπαία Επίτροπος για τον ανταγωνισμό ανέφερε πως: “Αυτού του είδους τα δίκτυα θεωρούνται εξόχως σημαντικά για τους επαγγελματίες προκειμένου να συνδέονται και διαδρούν, αναζητώντας και βρίσκοντας νέες ευκαιρίες για την καριέρα τους.

Με την απόφαση που ελήφθη, οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν την ελευθερία της επιλογής μεταξύ των επαγγελματικών social networks”. Στα άμεσα σχέδια της Microsoft βρίσκεται η ενίσχυση των βασικών προϊόντων και λύσεών της που απευθύνονται σε επιχειρήσεις με τις σουϊτες πωλήσεων, marketing και τις υπηρεσίες recruiting του LinkedIn. Κατ’ αυτό τον τρόπο τα στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πως θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν περισσότερο αποτελεσματικά τους ανταγωνιστές της στην επόμενη γενιά του computing. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες LinkedIn αποτελεί την μεγαλύτερη στην οποία και έχει προβεί μέχρι σήμερα η ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού.