Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου Rural Broadband από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) Α.Ε σε συνεργασία με τους ιδιώτες αναδόχους του έργου.

Με την υλοποίηση του έργου χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες, τις αποκαλούμενες «λευκές περιοχές» θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να τους προσφερθούν. Αυτό αφορά περισσότερους από μισό εκατομμύριο Έλληνες, σε πάνω από 5.000 χωριά και οικισμούς, όπου στο εξής θα υπάρχει η δυνατότητα υπηρεσιών όπως τηλεϊατρική, τηλεργασία, εκπαίδευση εξ αποστάσεως, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (όπως παροχή πληροφοριών, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και  εμπορικές συναλλαγές), IP Τηλεόραση, Video & Music on demand.

Το έργο αποτελεί σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 160 εκατ. ευρώ. Η ΚτΠ  ΑΕ συνεργάζεται για την υλοποίηση του έργου με δύο εταιρείες ειδικού σκοπού, που έχουν κύριους μετόχους τον ΟΤΕ και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και για τα επόμενα 15 χρόνια οι εταιρείες ειδικού σκοπού θα αναλάβουν τη διαχείριση, την εμπορική εκμετάλλευση, την συντήρηση αλλά και την αναβάθμιση του δικτύου ώστε προοδευτικά να καλύπτονται με τις υψηλότερες ταχύτητες όλο και περισσότεροι κάτοικοι των περιοχών παρέμβασης. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα το δίκτυο να επεκταθεί σε μικρότερους οικισμούς εφόσον υπάρξει  η αναμενόμενη ζήτηση.