Τον περασμένο μήνα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η λίστα με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ευρώπη, όπως καταρτίστηκε από τις ευρωπαϊκές ενώσεις λογισμικού European Software Association, AFDEL, BASDA, καθώς και την PricewaterhouseCoopers.

To 2008 η ευρωπαϊκή αγορά αποτελούσε το 30% περίπου της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού, με έσοδα περίπου 56 δισ. ευρώ. Οι κατασκευαστές λογισμικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν το 75% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις 20 μεγαλύτερες εταιρείες, έχοντας ενισχύσει σημαντικά τη θέση τους στην ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως μέσω εξαγορών.

Οι τρεις πρώτοι κατασκευαστές (που είναι και οι τρεις πρώτοι στον κόσμο-Microsoft, IBM, SAP) έχουν έσοδα άνω των 55 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με όλη την ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού. Στην κορυφή της κατάταξης από ευρωπαϊκής πλευράς βρίσκεται η SAP (με έδρα τη Γερμανία) και ακολουθούν η Sage (με έδρα τη Βρετανία) και η Dassault Systemes (με έδρα τη Γαλλία). Οι τρεις εταιρείες είχαν έσοδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ για το 2007.