Το Libratus, ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon πέτυχε μια ιστορική νίκη, κερδίζοντας τέσσερις κορυφαίους πρωταθλητές επαγγελματικού πόκερ, σε ένα μαραθώνιο 20 ημερών που έλαβε χώρα στο Πίτσμπεργκ.

Το Libratus απέκτησε προβάδισμα 1,766 εκ. δολαρίων σε μάρκες, με τους δημιουργούς του να χαρακτηρίζουν αυτή τη νίκη ως ένα ορόσημο στη τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης κατάφερε να αναπτύξει στρατηγικό συλλογισμού βάσει ατελών πληροφοριών. Οι δυνατότητες λήψης αποφάσεων ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βρουν εφαρμογή σε τομείς όπως οι επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, η στρατιωτική στρατηγική, η κυβερνοασφάλεια και ο σχεδιασμός ιατρικής περίθαλψης.

Τις απεριόριστες δυνατότητες χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην επιχειρηματική λειτουργία θα τις πληροφορηθείτε σε όλη τους την έκταση στο Artificial Intelligence Conference, το πρώτο ελληνικό συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώνεται από την BOUSSIAS στο gazARTE, στις 21 Μαρτίου 2017.