Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η Dell βρέθηκε, για πρώτη φορά από το 2007, στην πρώτη θέση παγκοσμίως, κατά το β’ τρίμηνο τους έτους, στις παραγγελίες οθονών Η/Υ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Samsung, με παραγγελίες που ξεπέρασαν τα 5 εκατ.

Συνολικά για το τρίμηνο αυτό, οι παραγγελίες διαμορφώθηκαν στα 33,5 εκατ., 1,6 εκατ. περισσότερες από τις αρχικές προβλέψεις, ωστόσο ήταν μειωμένες ετησίως κατά 0,7%. Αναφορικά με τους κατασκευαστές, η Dell, από την πρώτη θέση, διαθέτει μερίδιο αγοράς 14,9%, ενώ η Samsung, αν και στη δεύτερη θέση, εξακολουθεί να εμφανίζει τα μεγαλύτερα έσοδα με περισσότερα από 1,1 δις. δολ., που αντιπροσωπεύει το 18,5% από πλευράς μεριδίου εσόδων.

Ακολουθούν η HP που, ωστόσο, έρχεται πρώτη στις περιοχές Δυτικής Ευρώπης και Καναδά, και η LG με την μεγαλύτερη ανάπτυξη ανάμεσα στους κατασκευαστές, με 16,6% αύξηση παραγγελιών, ενώ βρέθηκε και στην πρώτη θέση αναφορικά με τις παραγγελίες στις περιοχές Λατινικής Αμερικής – με ποσοστό 27,8% – και Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης – με ποσοστό 18,4%.

Την πεντάδα κλείνει η Lenovo με 10% αύξηση παραγγελιών, ενώ συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρείται η Ιαπωνία) με 16,6% μερίδιο αγοράς, ενώ αποτελεί και τον σημαντικότερο κατασκευαστή στην Κίνα. Αναφορικά με το γ’ τρίμηνο, προβλέπεται ότι θα υπάρξει αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο της τάξης του 0,7% με τις παραγγελίες να διαμορφώνονται στα 33,8 εκατ.