Δύο νέα προγράμματα που παρουσίασε η Cosmote απευθύνονται σε πελάτες που χρειάζονται σταθερή τηλεφωνία, αλλά δεν επιθυμούν ή δεν είναι δυνατό να συνεργαστούν με τους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας.

Τα προγράμματα Cosmote At Home και Cosmote At Office επιτρέπουν στον πελάτη να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις εντός προκαθορισμένης  γεωγραφικής ζώνης από το σταθερό του τηλέφωνο. Ο πελάτης μπορεί να κρατήσει τον αριθμό που έχει ήδη ή να προμηθευτεί νέο.

Τη συγκεκριμένη αγορά διεκδίκησε πρώτη η Vodafone με την υπηρεσία “Vodafone για το Σπίτι”, η οποία εκτιμάται ότι σήμερα διαθέτει σχεδόν 130.000 συνδρομητές. Ωστόσο, η Vodafone ξεκίνησε την υπηρεσία, όταν η ταχύτητα παράδοσης συνδέσεων από εναλλακτικούς παρόχους είχε οδηγήσει τους καταναλωτές σε απελπισία, καθώς έπρεπε να περιμένουν αρκετούς μήνες από την αίτηση μέχρι τη λειτουργία της γραμμής.

Δεδομένου ότι σήμερα πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί αρκετά, είναι ένα ερώτημα αν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν όφελος για τον πελάτη ειδικά για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το κόστος της υπηρεσίας At Home ξεκινά από τα 12,5 ευρώ για 500 λεπτά ομιλίας (6 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες από την ενεργοποίηση), ενώ το κόστος της υπηρεσίας At Office ξεκινά από τα 14 ευρώ για 600 λεπτά ομιλίας (7 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες από την ενεργοποίηση).