Συνολικά 15 επιχειρήσεις και οργανισμοί μέλη του ΣΕΠΒΕ και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν από 2 έως 5 Δεκεμβρίου την Κωνσταντινούπολη, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια των δύο φορέων να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των μελών τους.

Καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέσω της παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη.

Από την μεριά των Τούρκων συμμετείχαν περίπου 10 Οργανισμοί και επιχειρήσεις από το χώρο των νέων τεχνολογιών.

Ανάμεσά τους οι TUBISAD και TBV που είναι οι Σύνδεσμοι μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων πληροφορικής της Τουρκίας, το Πανεπιστήμιο Sabanci, το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, το Τεχνολογικό Πάρκο ARIS TEKNOKENT και επιχειρήσεις κυρίως software και λύσεων στο internet. Στην Κωνσταντινούπολη ο ΣΕΠΒΕ και η Τεχνόπολη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τον TUBISAD, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο, έγιναν επαφές ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, ενώ γενικότερα δρομολογήθηκε η εκκίνηση μιας διαδικασίας προσέγγισης των δύο πλευρών, ώστε να προκύψουν νέες συνεργασίες.