Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του Πασοκ, το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου, Παντελής Τζωρτζάκης, ο Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η Β’ Αντιπρόεδρος, Γιώτα Παπαρίδου, ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Καρανικολός και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Σύρρος. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο Π. Τζωρτζάκης κατέστησε σαφές ότι η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας αλλά και στο σκόπελο της οικονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει κορυφωθεί στην Ελλάδα και αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες.

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελούν αναγκαιότητα, την οποία η Ελλάδα ανεξήγητα εξακολουθεί να αγνοεί, όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Αναλύοντας την πρόταση του ΣΕΠΕ για σύσταση Υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ μετέφερε το αίσθημα αγανάκτησης και δυσφορίας του κλάδου από την πλήρη απουσία βούλησης από την πλευρά της Πολιτείας για τον κεντρικό συντονισμό των δράσεων ΤΠΕ, παρά τις πολλαπλές και συνεχείς προτάσεις, παρεμβάσεις και εισηγήσεις του Συνδέσμου.

Ο ΣΕΠΕ κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να υποστηρίξει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του κράτους, ακολουθώντας το παράδειγμα όλο και περισσότερων χωρών που προοδεύουν.