Η ένωση εταιρειών ΤΕΛΕΣΤΩ Ε.Π.Ε. - SENSAP A.E. - DOTSOFT ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της ανάπτυξης ευρυζωνικών υπηρεσιών στο Νομό Μαγνησίας.

Το προτεινόμενο έργο στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εξέλιξη ασύρματων υπηρεσιών πρόσβασης για χρήστες φορητών τερματικών στη Μαγνησία. Το έργο αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικών υπηρεσιών, μέσω ασύρματων σημείων πρόσβασης με αντίστοιχη ανάπτυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών για να τονωθεί η ζήτηση και η διείσδυση ευρυζωνικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Θα αναπτυχθούν hotspots πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε Είκοσι-Τρία σημεία, στον Αλμυρό, την Αργαλαστή το Χόρτο, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Σκιάθου, τη Σκόπελο, τη Μακρινίτσα, τα Χάνια, τη Μηλίνα, τις Μηλιές, την Αλόννησο, το Νεοχώρι, την Άφησσο, το Βελεστίνο, τον Ιωλκό, τον Άνω Βόλο, τη Νέα Ιωνία, τις Παγασές, τη Σούρπη, το Κεραμίδι, τη Συκή, το Βόλο και την Ανάβρα. Μέσω των σημείων ασύρματης πρόσβασης που θα υλοποιηθούν θα δίνεται πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του έργου.

Επιπλέον σε δύο σημεία εντός του Νομού Μαγνησίας με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον (στο Βόλο και τα Χάνια) θα εγκατασταθούν κάμερες οι οποίες θα παρέχουν στους χρήστες μία πανοραμική εικόνα της κάθε περιοχής.
Το τίμημα της σύμβασης ορίστηκε στα 239 χιλιάδες ευρώ, ενώ για το συγκεκριμένο έργο είχε καταθέσει προσφορά μόνο η εν λόγω ένωση εταιρειών.