Ότι είναι δυνατό θα κάνει η Vodafone για να αυξήσει το μερίδιο της στην ελληνική αγορά, παρά το αντίξοο περιβάλλον που διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι κοινό για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η θέση του Νίκου Σοφοκλέους, όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της εταιρείας στο πλαίσιο της ανακοίνωσης νέων προϊόντων mobile Internet και κινητής με συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρονιά θα κλείσει για τον κλάδο της κινητής με μειωμένα έσοδα από 10% έως 11%, γεγονός που συνεπάγεται ότι 400 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2008 θα μπουν στα ταμεία των εταιρειών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση του μεριδίου αγοράς, η Vodafone θα κάνει αρκετές ανακοινώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς που θα αφορούν όλες τις κατηγορίες υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένης και της σταθερής τηλεφωνίας, όπου έχει προηγηθεί η συνεργασία με την Hellas On Line.

Το νέο πρόγραμμα συμβολαίου Vodafone Unlimited και η υπηρεσία Vodafone 360, η οποία παράλληλα με την Ελλάδα ανακοινώθηκε και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες, είναι τα πρώτα δείγματα των δράσεων που ετοιμάζει η εταιρεία. Tα νέα προγράμματα συμβολαίου Vodafone Unlimited συνδυάζουν απεριόριστη επικοινωνία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές να μιλάνε και να γράφουν απεριόριστα και οικονομικά ακόμη και προς όλους. Πιο συγκεκριμένα,  οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστη ομιλία προς κινητά Vodafone, προς όλα τα σταθερά ή ακόμα και προς κινητά άλλων παρόχων, επιλέγοντας ένα από τα 8 διαφορετικά προγράμματα που ξεκινούν από τα 20€ το μήνα. Επιπλέον, για τους συνδρομητές που θα εγγραφούν στα προγράμματα Vodafone Unlimited προσφέρονται δωρεάν απεριόριστα γραπτά μηνύματα, ακόμα και προς όλα τα δίκτυα.

Ωστόσο, στο πλαίσιο ορθής πολιτικής χρήσης, η Vodafone έχει θέσει κάποια ανώτερα όρια στην απεριόριστη χρήση, τα οποία σύμφωνα με το Δαμιανό Χαραλαμπίδη, COO της Vodafone, είναι αρκετά ψηλά για να καλύπτουν ακόμα και τους πιο ομιλητικούς πελάτες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι όσον αφορά το χρόνο ομιλίας προς κινητά Vodafone, το ανώτατο όριο είναι 3000 λεπτά.
Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες τις ερχόμενες ημέρες στο www.vodafone.gr. Η υπηρεσία Vodafone 360, αποτελεί ουσιαστικά τον απόγονο του Vodafone Live, το οποίοι θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα και εστιάζει με μεγάλη ένταση στο Social Networking.

Όλες οι επαφές του πελάτη, τα status updates των επαφών του και οι υπηρεσίες μηνυμάτων συγκεντρώνονται σε ένα χώρο, ενισχύοντας την εμπειρία του πελάτη και τη χρήση των social networking sites. Οι πελάτες θα διαθέτουν ενοποιημένες επαφές, μουσική, φωτογραφίες και υπηρεσίες πλοήγησης και θα μπορούν να μοιράζονται τα αγαπημένα τους τραγούδια, ακόμα και το πού βρίσκονται, όπως κι όποτε το αποφασίσουν, με τους φίλους τους. Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας, η Vodafone θα παρουσιάσει δύο νέες συσκευές της Samsung, οι οποίες θα την ενσωματώνουν, ωστόσο, θα είναι διαθέσιμη και για συγκεκριμένους άλλους τύπους κινητών τηλεφώνων.