Σε εσωτερικό memo που έστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας ενόψει του τέλους του έτους, ο Brian Krzanich, CEO της Intel, υπόσχεται ότι το 2018 θα αποτελέσει ένα έτος αλλαγών για την εταιρεία, καθώς θα διερευνά τις δυνατότητες επιθετικής ανάπτυξης σε νέες αγορές.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια το μέλλον, αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο μέλλον για το οποίο είμαι 100% σίγουρος, ήτοι το ρόλο των δεδομένων» αναφέρει ο Krzanich στο memo του, σύμφωνα με το CNBC. «Τα δεδομένα μετατρέπονται στο πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για κάθε εταιρεία … Οτιδήποτε παράγει δεδομένα, οτιδήποτε απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ το όραμά μας είναι να είμαστε εκεί».

Υπό το Krzanich, η Intel ολοκλήρωσε δύο από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία της, αποκτώντας την εδρεύουσα στο Σαν Χοσέ Altera το 2015 αντί 16,7 δισ. δολαρίων, και την ισραηλινή Mobileye φέτος αντί του ποσού των 15,3 δισ. δολαρίων. Η Intel βρίσκεται πάρα πολύ κοντά από το να γίνει, σύμφωνα με τον Krzanich, μια “50/50 εταιρεία”, όπερ σημαίνει ότι το ήμισυ των εσόδων θα προέρχεται από παραδοσιακά προϊόντα legacy, όπως οι επεξεργαστές για PCs, ενώ το άλλο ήμισυ από αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα οχήματα.