Πτωτική θα εξακολουθήσει να παραμένει η πορεία των tablet συσκευών σε διεθνές επίπεδο μέχρι και το 2021, σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας ερευνών ABI Research.

Ενώ, λοιπόν, ο συνολικός όγκος tablet που διατέθηκαν το 2015 ανήλθε στα επίπεδα των 207 εκατομμυρίων τεμαχίων, η ABI Research εκτιμά πως το συγκεκριμένο μέγεθος θα «συρρικνωθεί» σε κάτι λιγότερο από 140 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως το 2021. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζήτηση για branded tablets στις προηγμένες οικονομικά αγορές κινείται με καθοδικούς ρυθμούς εξαιτίας του κορεσμού, των πιο διευρυμένων (χρονικά) κύκλων αντικατάστασης, του αυξημένου βαθμού ελέγχου στις επιχειρηματικές αγορές, καθώς επίσης και της αντικατάστασής τους με άλλες τεχνολογικές συσκευές.

Επιπροσθέτως, η Κίνα και οι υπόλοιπες Ασιατικές αγορές βιώνουν πτωτική πορεία στην ζήτηση white-box tablets εξαιτίας της επιλογής επώνυμων λύσεων, καθώς επίσης και της εξάρτησής τους από smartphones και phablets. Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η πρόβλεψη της ABI Research σχετικά με την δυναμική των αγορών, καθώς μέχρι σήμερα οι προηγμένες οικονομίες σε διεθνές επίπεδο αντιπροσωπεύουν περίπου το 63% του συνόλου των πωλήσεων branded tablets το 2015. Κάτι, που αναμένεται να ανατραπεί μέχρι το 2021 όταν και το 57% των πωλήσεων branded tablet θα προέρχονται από τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες.