Μια πληθώρα καινοτομικών έργων τεχνολογίας υλοποιούνται στο Eden Beach Resort και στο Property Somewhere Hotel Vouliagmeni.

Ένα σημαντικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 Απριλίου, αφορά την εγκατάσταση νέας δικτυακής υποδομής (routers, firewalls και switches) στο Eden Beach Resort με το Cisco Meraki. Αυτή η εγκατάσταση αποτελεί τη μεγαλύτερη έως τώρα για ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα (75 access points), όπου μέσα από cloud based σύστημα, με ενσωματωμένα beacons και bluetooth modules στις κεραίες, προσφέρονται πολλές πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου και ανάλυσης (heat mapping πελατών, push notifications κ.λπ.).

«Σύντομα θα έχουμε συνδέσει το Cisco Μeraki και με το σύστημα PMS του ξενοδοχείου, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε αυτές τις δύο πλατφόρμες» δηλώνει στο NetFAX o Αλέξιος Γρίβας, IT Manager των ξενοδοχείων Eden Beach Resort και Somewhere Hotel Vouliagmeni. Το έργο υλοποιείται από την RTEL (Ροδιακή Τηλεματική), η οποία θα αναλάβει και τη διασύνδεση του Fidelio PMS με το Cisco Meraki. Επιπλέον, υλοποιήθηκε έργο MPS και στα δύο ξενοδοχεία το οποίο επιτρέπει την κεντρική παρακολούθηση όλων των σημείων εκτύπωσης.

«Η σύμβαση του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε αρχές του έτους σε συνεργασία με την Docusys και με τη χρήση πολυμηχανημάτων της Xerox, είναι πενταετής και αφορά την ενοικίαση εξοπλισμού, με ένα ενιαίο κόστος εκτύπωσης που συμπεριλαμβάνει αναλώσιμα και τεχνική υποστήριξη» συμπληρώνει ο A. Γρίβας.  Για το Eden Beach Resort έχει προγραμματιστεί, σε συνεργασία με την Vodafone, η εγκατάσταση οπτικής ίνας των 100Mbps, όπως και η χρήση ενός εφεδρικού συστήματος ασύρματης μικροκυματικής ζεύξης LMDS 40Mbps, το οποίο θα τίθεται σε λειτουργία αν για οποιοδήποτε λόγο διακοπεί η σύνδεση στο δίκτυο οπτικής ίνας.

«Στο πλαίσιο αυτό και για τις τέσσερις ξεχωριστές κτηριακές εγκαταστάσεις του Eden Beach Resort εγκαθίσταται νέα δομημένη καλωδίωση με οπτική διασύνδεση μεταξύ των κτηρίων και ορόφων, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της Panduit». Το έργο ξεκίνησε μέσα Μαρτίου, υλοποιείται από την Διολκό Κατασκευαστική ΑΤΕ και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο. Για την προστασία των συστημάτων υπάρχει συνεργασία με την ESET, «όπου έχουμε επιλέξει ένα κοινό μοντέλο αδειών και για τα δύο ξενοδοχεία, με κεντροποιημένη διαχείριση».

Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε αρχές του έτους, ενώ το έργο έγινε σε συνεργασία με την OfficeLine. «Προμηθευτήκαμε, επίσης, τον Ikusi Flow Device Manager, για το ξενοδοχείο Somewhere Hotel Vouligmeni, ο οποίος μας επιτρέπει να ελέγχουμε κεντρικά & δικτυακά όλες τις τηλεοράσεις IP της ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά και να τις παραμετροποιούμε ξεχωριστά και σύμφωνα με τις ανάγκες μας» αναφέρει ο Α. Γρίβας.

«Παράλληλα έγινε και προμήθεια set-top boxes της Ikusi, για την επέκταση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας διαχείρισης». Η αγορά του εξοπλισμού έγινε από την Cosmosat, αντιπρόσωπο της Ikusi. Ένα ακόμα ενδιαφέρον project που αφορά το Somewhere Boutique Hotel είναι η δυνατότητα εικονικής περιήγησης στο εσωτερικό του μέσα από το Google Street View, η υλοποίηση του οποίου έγινε από την ελβετική εταιρεία Panvision 360°.