Την πεποίθησή της ότι η Altec Telecoms θα είναι ένας από τους ισχυρούς παίκτες τηλεπικοινωνιών την επόμενη πενταετία, εξέφρασε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κα Σούλα Έβανς, στην πρώτη της συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Η επί έξι χρόνια γενική διευθύντρια εταιρικών και οικιακών πελατών του ΟΤΕ, δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις της Altec Telecoms για πιθανές συνεργασίες με στρατηγικούς επενδυτές.  Οι σημαντικότεροι στόχοι της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ιδιόκτητου τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του δικτύου πανελλαδικά μέσω εγκατάστασης στους κόμβους του ΟΤΕ, με 11 μέχρι στιγμής κόμβους, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το 2009 θα έχει υλοποιηθεί το 60% της γεωγραφικής κάλυψης και το 80% της πληθυσμιακής.

Με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 32,96 εκατ. ευρώ, το οποίο και εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004, με αποτέλεσμα να επιχορηγείται κατά 30,44%, δηλαδή 10,2 εκατ. ευρώ, η Altec Telecoms θα έχει εγκατασταθεί σε 123 κόμβους της χώρας.

Σύμφωνα με την κα Έβανς, εντός των επόμενων 2 ετών η εταιρεία στοχεύει να διευρύνει την πελατειακή της βάση στους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τέλος, στην αποχώρησή της από τον ΟΤΕ, δεν θέλησε να πει τίποτα περισσότερο από το ότι “έκλεισε τον κύκλο της”.