Η τεχνολογία παίζει πρωταρχικό ρόλο στη μεγαλύτερη αλυσίδα καθαριστηρίων παγκοσμίως, την 5asec, είτε αυτό έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των πελατών, είτε με τον καθαρισμό ρούχων.

«Έχοντας την ευθύνη των καταστημάτων σε τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία) δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας. Το ΙΤ εκμεταλλεύεται πλήρως τις νέες τεχνολογίες και οργανώνει / δημιουργεί projects που θα βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και στην εκτέλεση των διαδικασιών ελέγχου και διαχείρισης» δηλώνει στο NetFAX ο Παύλος Πότσης, ΙΤ Manager της 5aSec.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Πληροφορικής ξεκίνησε εσωτερικά το 2016 το σχεδιασμό (σε.NET) μιας γενικής πλατφόρμας Overall Management, στην οποία εντάχθηκαν οι καθημερινές εργασίες των καταστημάτων, αλλά και οι εργασίες διαχείρισης του Head Office. «Οι διαδικασίες είναι πολλές, ο χρόνος λίγος κι ένα τέτοιο εργαλείο πραγματικά σου λύνει τα χέρια. Ο στόχος μας είναι, μέχρι το τέλος του 2018, να ολοκληρώσουμε την ενσωμάτωση όλων των διαδικασιών στην πλατφόρμα» επισημαίνει ο Π. Πότσης.

Προς το παρόν η πλατφόρμα Overall Management υποστηρίζει την εκτέλεση και παρακολούθηση κάθε είδους παραγγελίας από τα καταστήματα στα κεντρικά γραφεία, καταγράφει στατιστικά στοιχεία, αξιολογεί τα καταστήματα και παρακολουθεί την τιμολόγηση των πελατών. Στο μέλλον θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα η δυνατότητα αποστολής SMS στους πελάτες για ενημέρωση προσφορών και η λειτουργία άμεσης επικοινωνίας με το head office στη μορφή online chat.

Παράλληλα, σε δοκιμαστικό στάδιο βρίσκεται το app της εταιρείας, το οποίο επιτρέπει στον πελάτη να διαλέξει τον καθαρισμό που θέλει να κάνει, να ενημερωθεί για το κόστος, να πληρώσει ή ακόμα και να καλέσει την εταιρεία για να παραλάβουν από το χώρο του τα ρούχα για καθαρισμό. Στο μέλλον θα προστεθούν στο app και άλλες λειτουργίες, όπως η αυτόματη ενημέρωση των πελατών με προσφορές και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την εταιρεία μέσα από αυτό.

Επιπλέον, η 5aSec θα συνεχίσει να εξελίσσει το λογισμικό διαχείρισης νερού, θερμοκρασίας και υγρών που χρησιμοποιεί, το οποίο αναλύει τα δεδομένα και επιλέγει την ανάλογη διαδικασία προς εκτέλεση, ενώ παρακολουθεί και τις εξελίξεις στα drones, εξετάζοντας μια ενδεχόμενη αξιοποίησή τους στο απώτερο μέλλον.