Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Point Topic, η Ελλάδα βρίσκεται (και) το δεύτερο τρίμηνο του 2009 στα υψηλές θέσεις της λίστας των ευρωπαϊκών κρατών όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Οι συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 7,4% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου. Η επίδοση αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο η Κύπρος παρουσίασε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης (10%). Η Ελλάδα βρέθηκε ψηλά και στην ευρωπαϊκή λίστα, καθώς οι μόνες χώρες που την ξεπέρασαν ήταν η Μολδαβία (20%), η Ρωσία (9,35%) και η Ουκρανία με περίπου 9%.

Συνολικά, ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων έφθασε στην Ελλάδα στο τέλος Ιουνίου στις 1.881.977. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Point Topic, υπήρχαν 444,33 εκατ. ευρυζωνικές συνδέσεις στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Ο ρυθμός ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο 3% και οι νέες συνδέσεις έφθασαν στα 12,96 εκατ., αριθμός που ήταν ο μικρότερος από το α’ τρίμηνο του 2005. Οι συνδέσεις DSL έχουν τη μερίδα του λέοντος με μερίδιο της τάξεως του 64,46% και ακολουθούν οι συνδέσεις μέσω καλωδιακών δικτύων (20,57%) και τα δίκτυα οπτικών ινών (12,67%).