Η Panduit βραβεύτηκε από τον οργανισμό ASHRAE με το βραβείο “Excellence in Engineering” λόγω της επιτυχημένης λειτουργίας όλων των συστημάτων του κτιρίου κάτω από μία ενιαία ενεργειακή πλατφόρμα.

Το βραβείο τιμά τις καινοτόμες τεχνολογίες, στρατηγικές σχεδιασμού και την αφοσίωση στην ενεργειακή απόδοση & βιωσιμότητα. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια γεύματος στο Willis Tower στο Chicago. H Panduit αναγνωρίστηκε για την επιτυχία της στο να ενσωματώσει όλα τα βιώσιμα συστήματα κάτω από μία ενιαία πλατφόρμα λαμβάνοντας τη νέα πιστοποίηση LEED v2.2 “Construction Gold Certification”. Τα νέα κεντρικά γραφεία της Panduit χρησιμοποιούν τον καινοτόμο τρόπο φωτισμού χρησιμοποιώντας περσίδες ηλιακής ανάκλασης έτσι ώστε να μειώνεται η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για το φωτισμό του κτιρίου.

Οι περσίδες ηλιακής ανάκλασης βοηθούν τον ήλιο να αντανακλάται στο εσωτερικό του κτιρίου και να φωτίζεται αυτό φυσικά. Ο ήλιος ο οποίος εισβάλλει στο κτίριο βοηθά την καλύτερη υγεία των υπαλλήλων ενώ η χρήση τεχνητού φωτισμού μειώνεται κατά 99%.  Το κτίριο χρησιμοποιεί ακόμη μία καινοτομία, την πρώτη εγκατάσταση συλλογής νερού σε κτίρια γραφείων.

Το συγκεκριμένο σύστημα συλλέγει το νερό της βροχής στην στέγη και το χρησιμοποιεί για τις διάφορες ανάγκες ύδρευσης του κτιρίου ( μη πόσιμο νερό). Το σύστημα συλλογής βρόχινου νερού υπολογίζεται πως θα μειώσει την χρήση τρεχούμενου νερού στις εγκαταστάσεις κατά 30% (910,000 γαλόνια θα είναι η εξοικονόμηση κατανάλωσης νερού).