Στα επίπεδα των 37,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαμορφώθηκε ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς εφαρμογών Enterprise Resource Management (ERM) κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μέγεθος αυξημένο κατά 10% σε σχέση με το 2010 σύμφωνα με μελέτη της International Data Corporation (IDC).

Σε επίπεδο κατασκευαστριών οίκων, οι SAP, Oracle και Microsoft εξακολούθησαν να αποτελούν τους μόνους τρεις που κατάφεραν να πετύχουν πωλήσεις η αξία των οποίων ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, ισχυροποίησαν και την παρουσία τους στην πρώτη τριάδα της σχετικής κατάταξης.

Τα στελέχη της IDC εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια του 2012, τρεις είναι οι τομείς που εντάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία των εφαρμογών Enterprise Resource Management, οι οποίοι και θα εμφανίσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους των επιχειρήσεων-πελατών. Πρόκειται για το Financial Performance and Strategy Management, το Order Management, καθώς επίσης και το Project & Portfolio Management.