Συνεδρίασε χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ για τα δύο έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) της Τηλεματικής και του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου. Για το έργο Τηλεματικής, εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές και των δύο υποψηφίων, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου 2013 είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι είναι οι εξής: 1. Τέρνα Ενεργειακή – Unisystems και 2. Intrasoft International – Intrakat. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός των επόμενων δύο (2) εβδομάδων θα προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου.

Σε ό,τι αφορά το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, εγκρίθηκε η έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού και εντός του Ιουλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Με το συγκεκριμένο έργο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων μπάρες στο Μετρό για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι συνεχίζουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής: 1. Intracom IT Services – Intrasoft International –  Intracom Telecom – Intrakat, 2. Indra Sistemas, 3. Τέρνα Ενεργειακή – LG – CNS CO, 4. ΑΤΕΣΕ, 5. Άκτωρ Παραχωρήσεις – Unisystems και 6. Ericsson Hellas. Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ για 12 έτη, μέσω ΣΔΙΤ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δύο πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών συγκοινωνιών, μπαίνουν στην τελική τους φάση. Προχωρούμε με τα χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί. Στα έργα αυτά θα έχουμε παράλληλη αξιοποίηση ιδιωτικών και κοινοτικών πόρων ως έργα ΣΔΙΤ, ένα μοντέλο το οποίο πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει ποιοτικά και σε βάθος χρόνου λειτουργικά έργα και θα ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα προς όφελος του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος».