Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εγκρίθηκαν από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ τα τεύχη για την τελική φάση του διαγωνισμού.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το έργο αφορά στην εγκατάσταση δικτύου 1.000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Η συνολική διάρκεια της σύμπραξης είναι 12 έτη, εκ των οποίων δύο για την κατασκευή των υποδομών και δέκα έτη για τη λειτουργία, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 52 εκατ. ευρώ (καθαρά παρούσα αξία των συνολικών πληρωμών διαθεσιμότητας). Στο έργο έχουν εγκριθεί οι υποψηφιότητες των εταιρειών: 1. Intracom IT Services – Intracom Κατασκευές, 2. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  – Uni systems, 3. ELSAG Datamat – Swarco, 4. G4S Hellas Holding – G4S Telematix, 5. Ericsson Hellas και 6. ATEΣE. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσκληθούν οι επιλεγέντες υποψήφιοι για την παραλαβή των τευχών και την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού.