Η Vodafone τιμήθηκε με το βραβείο «Αριστείας Επιχειρηματικής Ηθικής» (Gold «Specified model criteria» – Business Ethics Excellence Certified Award) για την εφαρμογή του Μοντέλου Επιχειρηματικής Ηθικής.

 Το βραβείο αφορά στο τρίτο και υψηλότερο επίπεδο αξιολόγησης της εφαρμογής του Μοντέλου Επιχειρηματικής Ηθικής. Η Vodafone είναι η πρώτη εταιρεία κινητής επικοινωνίας στην Ελλάδα που αξιολογεί τη λειτουργία της με βάση τις αρχές του Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας και λαμβάνει την αντίστοιχη αναγνώριση.

Το Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας ταυτίζεται απόλυτα με τις αρχές και τη φιλοσοφία της Vodafone ως προς την Εταιρική Υπευθυνότητα, και στόχο έχει τη διαφανή και αειφόρο εξέλιξη κάθε εταιρείας. Η μεθοδολογία του μοντέλου αναφέρεται στην εφαρμογή όλων των γνωστών απαιτήσεων του χώρου της ολικής ποιότητας ή επιχειρηματικής αριστείας υπό το πρίσμα της επιχειρηματικής ηθικής. Το βραβείο παρέλαβε η Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (Hellenic Business Ethics Network – EBEN GR).

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής – ΕΒΕΝ GR, που εκπροσωπεί το European Business Ethics Network,  ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005 και είναι μια κερδοσκοπική οργάνωση .  Στόχος του είναι η προώθηση των αρχών της Επιχειρηματικής Ηθικής, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Εταιρικής Διακυβέρνησης στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, στην ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και σε εθελοντικούς οργανισμούς.