Η Επιστημονικές Επιχειρήσεις ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο για λογαριασμό του Δήμου Πελασγίας με τίτλο "Προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος προβολής-παρακολούθησης διαχείρισης και προστασίας του Μαλιακού κόλπου στο Ν. Φθιώτιδας".

Το Πληροφοριακό Σύστημα Προβολής – Παρακολούθησης Διαχείρισης και Προστασίας Παράλιων Μαλιακού Κόλπου έχει πιλοτικό χαρακτήρα και κύριο σκοπό:

α)
Τη δημιουργία υποδομής, ικανής να παρακολουθήσει την εξέλιξη των καιρικών και περιβαλλοντολογικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου.
β) Την Ενημέρωση των Πολιτών (εργαζομένων, επισκεπτών, διερχόμενων) για την κατάσταση του Μαλιακού Κόλπου χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο Δικτυακό Τόπο. Επιπλέον, με μικρή επιβάρυνση, η ενημέρωση μπορεί να γίνεται και μέσω SMS, και
γ) Την ενημέρωση και τον συντονισμό των ειδικών συνεργείων του Δήμου αλλά και άλλων συναρμόδιων φορέων (Λιμενικό Σώμα, Ακτοφυλακή, Πολιτική Προστασία κα), για την καλύτερη διαχείριση και πρόληψη των καιρικών φαινομένων της φύσης (βροχή, καταιγίδα, ομίχλη, ηλιοφάνεια, τρικυμία, μόλυνση, ισχυροί άνεμοι κ.α.).

Με το σύστημα αυτό, οι μεν Πολίτες (κάτοικοι και ταξιδιώτες) θα είναι ενήμεροι και θα λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την προετοιμασία των μετακινήσεων και των ταξιδιών τους, ο δε Δήμος Πελασγίας και οι λοιποί εμπλεκόμενοι Δήμοι θα μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το δυναμικό των ειδικών συνεργείων εξασφαλίζοντας ασφαλής ακτές και λιμάνια και ανοικτούς και ασφαλής παρακείμενους δρόμους.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας”, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από Εθνικούς Πόρους. Το συνολικό τίμημα της σύμβασης ανέρχεται στις 475.881 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.