Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει διήμερο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα με θέμα: "Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Convergence of Broadband Telecommunications and Media". Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Μαΐου 2009 στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace.

O Πρόεδρος του Οργανισμού One Laptop per Child και Συνιδρυτής του MIT Media Laboratory, Καθηγητής Nicholas Negroponte θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου μεταφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του στους συνέδρους. Εισαγωγικές ομιλίες έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν και οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Εσωτερικών-Υπεύθυνος για θέματα Μ.Μ.Ε., Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης και Αναστάσιος Νεράντζης, Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009) με τρεις θεματικές ενότητες, θα επικεντρωθεί στη σύγκλιση ως μοχλό οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις και τη σύγκλιση υποδομών και υπηρεσιών. Τη δεύτερη ημέρα (Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009) θα αναδειχθεί μέσα από τρεις ενότητες περισσότερο η επιχειρηματική διάσταση της σύγκλισης και θα παρουσιαστούν τα μοντέλα ψηφιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο περιβάλλον της σύγκλισης.