Η κοινοπραξία Ιnfoδήμ και Intracom IT Services ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο πυροπροστασίας του Νομού Άρτας με τίτλο "Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Διαχείρισης Πυροπροστασίας Νομού Άρτας".

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πυροπροστασίας, που περιλαμβάνει τη συνδυασμένη χρήση μιας σειράς προηγμένων τεχνολογιών (δορυφορικών εικόνων, ορθοφωτοχαρτών, εφαρμογών γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος, μοντέλων προσομοίωσης εξέλιξης πυρκαγιάς, μετεωρολογικών δεδομένων και ψηφιακού τηλεματικού δικτύου επόπτευσης δασικών πυρκαγιών συνδεδεμένων στο Γεωγραφικό Σύστημα) καθώς και δράσεων εκπαίδευσης και δημοσιότητας, στην δασική περιοχή του Νομού που θα προκύψει από την μελέτη εφαρμογής, ώστε να προστατευθεί η περιοχή από περαιτέρω φυσικές καταστροφές και ειδικά πυρκαγιές, εφαρμόζοντας πιο αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη, την παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων.

Στόχος του έργου είναι η αποτελεσματική προστασία του νομού Άρτας από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές), η ενίσχυση της αειφορικής διαχείρισης της περιοχής και η συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος. Πυρήνας του έργου, για την πρόληψη, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή μελέτης, είναι το ειδικό λογισμικό πυροπροστασίας Infofire, που έχει αναπτύξει η Infoδημ. Υπενθυμίζεται πως εκτός της εν λόγω κοινοπραξίας, είχε αρχικά καταθέσει προσφορά η ένωση εταιρειών Ερατοσθένης – Algosystems. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι τρεις μήνες ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 700.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.