Η Weather Finance III, ιδιοκτήτρια του 100% των μετοχών της WIND Hellas, ανακοίνωσε χθες ότι επέλεξε την προσφορά ομάδας ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (SSN Ad-Hoc Committee), έναντι 420 εκατ. ευρώ, την αποπληρωμή του χρέους και τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της WIND Ελλάς.

Ο Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Hellas, σχολίασε ότι: «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην αναδιοργάνωση της Wind Hellas ώστε να εξασφαλίσει την ανταγωνιστική της θέση και τη δέσμευσή της να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες της. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συναλλαγής, η Wind Hellas θα είναι υγιής οικονομικά και θα διαθέτει τη ρευστότητα να ανταγωνιστεί από θέση ισχύος. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την SSN Ad-Hoc Committee και να ολοκληρώσουμε την αναδιοργάνωση το συντομότερο δυνατό».

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ΔΣ της Wind θα ενισχυθεί με έμπειρα στελέχη τηλεπικοινωνιών και γνωστά μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής. Το ΔΣ θα εργαστεί στενά με το Νάσο Ζαρκαλή, ο οποίος θα συνεχίσει ως Δ/νων Σύμβουλος. Την Επιτροπή αποτελούν οι εταιρείες Mount Kellett Capital Partners (Ιρλανδία), Taconic Capital Advisers (UK), Providence Equity Capital Markets, Anchorage Capital Group, Angelo Gordon & Co και Eton Park International.

Βάσει της προσφοράς, 420 εκατ. ευρώ θα δοθούν για να αποπληρωθούν εξ’ ολοκλήρου τα χρέη της εταιρείας, καθώς και για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση της ρευστότητάς της. Με το κλείσιμο της συμφωνίας, η Wind Hellas θα απαλλαγεί από τις εγγυήσεις έναντι χρεών ύψους 1,867 δισ. ευρώ.