Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΣΕΠΕ σταθερή βελτίωση εμφανίζει η ελληνική αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς περιορίζονται οι απώλειες στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC κατά το 4o τρίμηνο του 2012, ο κλάδος των ηλεκτρονικών υπολογιστών σημείωσε πτώση στις πωλήσεις 7,4%, ποσοστό πολύ μικρότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Συνολικά στο 4o τρίμηνο πωλήθηκαν 183.530 τεμάχια. Στην πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών βρέθηκαν οι Hewlett Packard με μερίδιο αγοράς 24%, Turbo X (Πλαίσιο Computers) με 11,6%, Toshiba με 11,4%, Dell με 10,5% και Sony με 9,2%.

Επίσης, σύμφωνα με την ΙDC, οι πωλήσεις των φορητών H/Y μειώθηκαν κατά 1,8%, ενώ στους σταθερούς H/Y η μείωση στις πωλήσεις διαμορφώθηκε στο 20,6%. Οι H/Y για επαγγελματική χρήση ανεξαρτήτου κατηγορίας σημείωσαν μείωση πωλήσεων κατά 5,4%, ενώ στην κατηγορία των οικιακών H/Y οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 8,6%.

Αναλυτικά κατά κατηγορία οι επαγγελματικοί σταθεροί H/Y εμφάνισαν μείωση πωλήσεων κατά 11,2%. Οι οικιακοί σταθεροί H/Y εμφάνισαν μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του 33,4%. Στους φορητούς H/Y οι απώλειες στις πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο 0,4%, ενώ στην κατηγορία των οικιακών φορητών H/Y οι απώλειες στις πωλήσεις ήταν λίγο μεγαλύτερες φτάνοντας το 2,4%.