Ο Sanjay Jha, CEO και υπεύθυνος κινητής τηλεφωνίας της Motorola από τον Αύγουστο, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο λειτουργικό σύστημα Android της Google, για τις ερχόμενες σειρές των κινητών τηλεφώνων.

Ο Jha είναι επιφορτισμένος με την αποκατάσταση της αποδοτικότητας του τμήματος κινητών συσκευών της Motorola η οποία έχασε κατά μέσο όρο 12 δολάρια για κάθε ένα από τα 28,1 εκατομμύρια τηλέφωνα που πουλήθηκαν πέρυσι. Κατά το πρώτο του τρίμηνο στην Motorola, ο Jha, εστίασε στα τεχνικά προβλήματα της εταιρείας που περιλαμβάνουν και την αλυσίδα  ανεφοδιασμού.

Αντίθετα με τους ανταγωνιστές της που χρησιμοποιούν συνήθως μέχρι 2 λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές τους, η Motorola στηρίχτηκε σε περισσότερα από τα μισά λειτουργικά που ήταν διαθέσιμα στην αγορά. Στόχος της εταιρείας είναι ο περιορισμός των λειτουργικών σε τρία.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Motorola δεν αναμένεται να διαθέσει ένα κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό Android πριν το τέλος του επόμενου χρόνου.

Εάν ο Jha πετύχει την κατασκευή κινητών συσκευών σε μία ανεξάρτητη επιχείρηση μέχρι τα τέλη του 2010, θα κερδίσει περίπου 100 εκ. δολάρια σε τρία χρόνια και θα λάβει ένα 3% από το απόθεμα της νέας αυτής εταιρείας.