Η SAP διοργάνωσε την εκδήλωση SAP Cloud Day με στόχο την ενημέρωση των παρευρισκομένων σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του cloud και τις καινοτομίες που προσφέρει η SAP στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Βασικό άξονα της στρατηγικής της SAP αποτελεί η αγορά του cloud, στην οποία κατέχει δυναμική παρουσία. Ορισμένα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι ότι η SAP έχει ήδη περίπου 30 εκατ. χρήστες στο Cloud σε 191 χώρες και 25 διαφορετικούς κλάδους της αγοράς. Επίσης, κάθε 2 λεπτά, μια νέα εταιρεία προστίθεται στα ήδη 1,2 εκατ. επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στο διαδικτυακό επιχειρηματικό δίκτυo Ariba Business Network. Επιπρόσθετα, βάσει στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία, το 60% του χαρτοφυλακίου πελατών αποτελείται από μεγάλες επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι οι cloud λύσεις ταιριάζουν και σε επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, το 80% των αποφάσεων για αγορές προϊόντων στο cloud προέρχονται από στελέχη υπεύθυνα για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τις προμήθειες, το ανθρώπινο δυναμικό και την εξυπηρέτηση των πελατών, καταδεικνύοντας ότι το cloud είναι πραγματικότητα και αφορά το σύνολο των λειτουργιών της επιχείρησης και όχι μονάχα το τμήμα πληροφορικής. Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, COO SAP South Europe & Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Hellas and Cyprus και ο Carlos Diaz, Innovation Director, South Europe, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εταιρική στρατηγική της SAP για τις Cloud εφαρμογές και o Romain Pickard, με την παρουσίαση του «Αccelerate and secure your HANA projects with HANA Enterprise Cloud».