Η Intracom Telecom, μέλος της Sitronics, γνωστοποίησε σήμερα τη συνεργασία με την Aricent, μια πολυεθνική εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας και υπηρεσιών επικοινωνίας, με σκοπό την παροχή μιας ομαδοποιημένης λύσης πρόσβασης WiMAX, σε πελάτες που αναζητούν αξιόπιστες και εύκολα υλοποιήσιμες λύσεις επωφελούμενοι από τα πλεονεκτήματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Intracom Telecom θα συμπεριλάβει την Aricent ως προμηθευτή ASN-Gateway στο οικοσύστημα OmniMAX προϊόντων της, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το WiMAX Forum και συμβατό κατά τα πρότυπα 802.16e-2005.

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζει την ολοκληρωμένη λύση της και ενσωματώνει προϊόντα με αποδεδειγμένα κορυφαία απόδοση και αναγνώριση από σημαντικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε παγκοσμία κλίμακα. Η πλατφόρμα WING (Wimax INtegrated Gateway) είναι η κύρια λύση WiMAX της Aricent και αποτελείται από ASN- Gateway τύπου Profile C ενσωματωμένη με AAA και Home Agent (HA) server στον ίδιο κόμβο.

Ο Χρήστος Ξυνογαλάς, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με την Aricent ενισχύει το οικοσύστημα του OmniMAX βελτιστοποιώντας την ολοκληρωμένη λύση μας».