Στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας προχώρησαν οι Lenovo και Nimble Storage. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν λύσεις που θα υποστηρίζουν τους πελάτες τους στο μετασχηματισμό των data centers τους.

Σκοπός και των δύο εταιρειών είναι, μέσω predictive analytics, να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες διαχείρισης των υποδομών, μειώνοντας την σπατάλη χρόνου για τις εργασίες συντήρησης και υποστήριξης και απελευθερώνοντας χρόνο για τους εργαζόμενους. Μέσω της συνεργασίας τους οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν, επίσης, τις τεχνολογίες server της Lenovo με τα All-Flash συστήματα storage και το Big Data Αnalytics software, Infosight Predictive Analytics, της Nimble Storage.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, ο πρώτος καρπός της συμφωνίας θα είναι η κυκλοφορία στην αγορά, στις 28 Οκτωβρίου, της σειράς Thinkagile CX, η οποία θα αποτελείται από συγκλίνουσες λύσεις υποδομών με λειτουργίες  μνήμης, στη βάση των Predictive-All-Flash-Arrays. Παράλληλα, η Lenovo σχεδιάζει την ενσωμάτωση του λογισμικού της XClarity για τη διαχείριση υποδομών, στη λύση Big Data Analytics Infosight, η οποία, στηριζόμενη στα predictive Analytics, επιτρέπει την αυτοματοποίηση της υποστήριξης.