Η ΙΒΜ μπαίνει σε μια φάση όπου πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο βήμα μετασχηματισμού της, όπως ανακοίνωσε ο CEO της, Samuel Palmisano στην ετήσια συνάντηση με επενδυτές.

 Η πρώτη προτεραιότητα της ΙΒΜ είναι το software. Ο S. Palmisano επιθυμεί τον υψηλών περιθωρίων τομέα του software να συνεισφέρει περίπου τα μισά κέρδη προ φόρων έως το 2015, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το ένα τρίτο που συνεισέφερε το 2003.

Συγκεκριμένα, ο S. Palmisano επιθυμεί να εστιάσει σε προγράμματα analytics που βοηθούν τους πελάτες της εταιρείας να αποσαφηνίσουν την αξία μέσα από ένα κυκεώνα δεδομένων που προκύπτουν από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συναλλαγών που διατηρούνται ή μεταφέρονται σε ψηφιακή μορφή.

O μετασχηματισμός αυτός – που ενεργοποιήθηκε μέσω μιας σειράς εξαγορών – διαμορφώνεται τόσο σημαντικός όπως αντίστοιχα συνέβη πριν από 6 χρόνια με την αλλαγή εστίασης από το hardware στα services. «Αν μπορούσαμε να δούμε την ΙΒΜ το 2015, θα λέγαμε ότι υπέστη μια τόσο σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με τη μετάβαση από το 2003 έως σήμερα», δήλωσε ο CEO της εταιρείας. «Ολοένα και περισσότερα κέρδη θα έρθουν από αυτούς τους υψηλών περιθωρίων τομείς».