Η Olympic Air επέλεξε την πλατφόρμα Windows Azure προκειμένου να φιλοξενήσει το ανανεωμένο της site, στοχεύοντας στην ανανέωση της εικόνας της και στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας της με το κοινό. Βασικά κριτήρια για την επιλογή της πλατφόρμας που θα φιλοξενούσε το νέο site της Olympic Air ήταν η αξιοπιστία και η υψηλή διαθεσιμότητα, η δυνατότητα αυτόματης κλιμάκωσης σε περιόδους μεγάλου φόρτου, η ελαστικότητα χρέωσης ανάλογα με τη χρήση, καθώς και η αποφυγή υψηλής αρχικής επένδυσης.

Έτσι η εταιρεία επέλεξε το Windows Azure της Microsoft, έχοντας ήδη θετική εμπειρία από τη χρήση άλλων λύσεων υποδομής πληροφορικής της Microsoft. Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε εσωτερικά από την Olympic Air με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς μέσω της σύναψης Microsoft Premier Support Agreement.

Εξίσου σημαντική ήταν η ευελιξία της πλατφόρμας της Microsoft λόγω της διάθεσής των υποδομών on-demand, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους υπεύθυνους πληροφορικής της Olympic Air να ολοκληρώσουν το project σε λιγότερο από τρεις μήνες, επιτρέποντας στην εταιρεία να έχει έτοιμο το νέο της site εγκαίρως για να καλύψουν την περίοδο που το κοινό πραγματοποιεί τις κρατήσεις των εισιτηρίων για τις καλοκαιρινές διακοπές.