Ανακοινώθηκε, σήμερα, η σύναψη συνεργασίας μεταξύ Vodafone και Wind, οι οποίες συμφώνησαν για τη μερική χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε ορισμένες αστικές περιοχές.

Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι πελάτες της θα επωφεληθούν από την βελτιωμένη κάλυψη και την ενισχυμένη απόδοση του συνδυασμένου δικτύου των δύο εταιρειών, καθώς και απομειώσεις στο κόστος των υπηρεσιών.

Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία τεχνολογίας, στην οποία θα είναι ισότιμοι μέτοχοι κατέχοντας από 50% των μετοχών της, για τη διαχείριση του δικτύου πρόσβασης. Η νέα εταιρεία θα στελεχωθεί από μηχανικούς, προερχόμενους και από τις δύο εταιρείες και θα επενδύσει άμεσα πάνω από 150 εκατ. ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα.

Η συμφωνία, η οποία θα έχει διάρκεια 15 χρόνια, τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Τη συμφωνία ανακοίνωσαν στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών, κκ. Γλαύκος Περσιάνης της Vodafone και Νάσος Ζαρκαλής της Wind σε συνάντηση που είχαν μαζί του σήμερα το μεσημέρι.