Στην υπογραφή συμφωνίας για τη συνεργασία στον τομέα των συστημάτων μεταφοράς προχώρησαν πρόσφατα οι εταιρείες Xerox corp. και Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι εταιρείες θα διερευνούν και θα εκμεταλλεύονται από κοινού ευκαιρίες ανάπτυξης έξυπνων συστημάτων μεταφοράς (Intelligent Transport System – ITS). Οι δύο εταιρείες θα εστιάσουν σε συστήματα ηλεκτρονικής είσπραξης διοδίων, παρακολούθησης της κυκλοφορίας, τηλεματικής και έξυπνης διαχείρισης parking. Στον τομέα αυτό, η Xerox έχει υψηλή εξειδίκευση στη δημιουργία του κατάλληλου λογισμικού, κυρίως στην Αμερική και την Ευρώπη, ενώ η MHI εξειδικεύεται στην δημιουργία και συντήρηση hardware, κυρίως στην Ιαπωνία και την Ασία.

«Οι δύο εταιρίες θα αναζητήσουν ευκαιρίες, όπου θα συνδυάζουν τα ‘δυνατά τους σημεία’ για να προσφέρουν καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά προϊόντα στους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Ken Philmus, Senior Vice President, Transportation Services της Xerox. Από τη μεριά του, ο Hiroyuki Toda, general manager, ITS Strategic Business Unit και deputy head, ICT Solution Headquarters της Mitsubishi Heavy Industries τόνισε ότι «μέσα από τη συνεργασία μας με τη Xerox σε συγκεκριμένα projects, θα προσφέρουμε καλύτερες λύσεις στην αγορά έξυπνων συστημάτων μεταφοράς (ITS)».