Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Λεωνίδας Κανέλλος, είχε χθες στις Βρυξέλλες συνάντηση γνωριμίας με την αρμόδια Επίτροπο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ Viviane Reding.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, το μέλλον του υπό δημόσια διαβούλευση σχεδίου για την εθνική υποδομή οπτικών ινών, για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει σχετική συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕΤΤ και το Υπουργείο Υποδομών και οι κύριες ρυθμιστικές προτεραιότητες της νέας Ολομέλειας της ΕΕΤΤ.

Ο Λ. Κανέλλος ενημέρωσε την Επίτροπο ότι η διάδοση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα έχει σήμερα ξεπεράσει το 16%,  με στόχο να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο μέχρι το τέλος του 2010. Η Επίτροπος Reding εξέφρασε την υποστήριξή της προς το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί η ΕΕΤΤ, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της Επιτροπής ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να έχει έναν ισχυρό και ανεξάρτητο ρυθμιστή της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, του οποίου οι αποφάσεις θα εφαρμόζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.