Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε χθες συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Άντρους Άνσιπ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Νίκος Παππάς τόνισε την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των δύο έργων ”Superfast Broadband” και ”Rural Extension”, προϋπολογισμού περίπου 400 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία υποδομών που θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα πρόσβασης στο μέγιστο ποσοστό του πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Άνσιπ τόνισε τη σημασία της πλήρους ανάπτυξης της ψηφιακής πολιτικής σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, φορολογίας, κτηματολογίου, τραπεζικού τομέα κ.λπ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα φάσματος, 5G, cyber security κ.ά.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, τόνισε τη στενή συνεργασία της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, ENISA, που εδρεύει στην Αθήνα. Ο ίδιος τόνισε την επιθυμία της χώρας μας ο Οργανισμός να παραμείνει στην Ελλάδα.