Συνάντηση με τον οικονομικό και εμπορικό σύμβουλο της Πρεσβείας της Ουγγαρίας Zoltan Szabo πραγματοποίησε χθες η Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε η υποστήριξη και προώθηση των εταιρειών πληροφορικής των δύο χωρών αλλά και η δυναμική συνεργασία που ήδη έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών από την δραστηριοποίηση του ΣΕΠΒΕ και την συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας. Οι δύο φορείς συμφώνησαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός δικτύου που σκοπό θα έχει την ενίσχυση του κλίματος  της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών, την συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων πληροφορικής των δύο χωρών για την δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών καθώς επίσης και την προώθηση της  ερευνητικής συνεργασίας τους.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης ο ΣΕΠΒΕ παρουσίασε το δυναμικό των επιχειρήσεων του κλάδου, τις εταιρείες μέλη του, το σύνολο των δράσεων του συνδέσμου, καθώς και τους στρατηγικούς στόχους που έχει θεσπίσει ο σύνδεσμος για την προώθηση της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής στις αγορές της Ευρώπης. Για την θέσπιση της παραπάνω συνεργασίας ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Θεόφιλος Μυλωνάς δήλωσε ότι «είναι στρατηγικής σημασίας η προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής στις αγορές εξωτερικού και ιδιαίτερα στις πολύ απαιτητικές αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Στόχος του ΣΕΠΒΕ είναι να ενισχύσει και προωθήσει το έργο των εταιριών μελών του εκτός των ελληνικών συνόρων».