Συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά η συνεργασία της SAS με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη Διοικητική Επιστήμη & Τεχνολογία (ΔΕΤ ) μέσω του SAS Joint Certificate σε Business Intelligence και Data Mining.

Η πρώτη χρονιά της συνεργασίας κύλησε με ιδιαίτερη επιτυχία και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2017 έγινε η απονομή του MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στους πρώτους επιτυχόντες φοιτητές. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, οι φοιτητές έχουν hands-on εκπαίδευση περίπου 45 ώρες στα εργαλεία της SAS, ενώι περιλαμβάνει την παρακολούθηση των εξής μαθημάτων: Διαχείριση Δεδομένων και Στατιστική Ανάλυση με τον SAS Enterprise Guide, Επιχειρηματική Ευφυΐα με τον SAS Visual Analytics και Data Mining μέσω του SAS Enterprise Miner.

Η επιτυχής παρακολούθηση των παραπάνω μαθημάτων ακολουθείται από την εκπόνηση ενός project στο οποίο οι φοιτητές καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω εργαλεία και τις σχετικές τεχνικές που έμαθαν για να διαχειριστούν και να αναλύσουν δεδομένα μιας πραγματικής επιχείρησης και να τη βοηθήσουν να λάβει αποφάσεις. Το πρόγραμμα πιστοποίησης της SAS με το MSc ΔΕΤ είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη σύμφωνα με τα αμερικάνικα στάνταρ ακολουθώντας το παραδείγματα γνωστών Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο.