Η HP και η Microsoft θα συνεργαστούν με στόχο την ανάπτυξη της πλατφόρμας εφαρμογών Windows Azure Appliance, η οποία θα επιτρέψει σε μεγάλες επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών και κυβερνητικούς οργανισμούς να υιοθετήσουν άμεσα και με σιγουριά τις υποδομές μιας private cloud computing πλατφόρμας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις μεταβαλλόμενες ανάγκές τους και θα προσαρμόζεται ανάλογα με την ανάπτυξη τους.

Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης hardware, λογισμικού, υπηρεσιών και sourcing, η οποία θα επιταχύνει τη μετάβαση των πελατών στην πλατφόρμα Windows Azure.

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις εφαρμογές είτε μέσω της υποδομής HP Converged Infrastructure που έχουν υλοποιήσει στις επιχειρήσεις τους, είτε μέσω των υπηρεσιών data center hosting της HP. Με τη νέα πλατφόρμα Windows Azure, η HP και η Microsoft θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν άμεσα τις εφαρμογές τους, να προσφέρουν νέες online υπηρεσίες και να ενοποιήσουν εφαρμογές Windows, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές, σε περιβάλλοντα cloud computing. Η νέα αυτή συνεργασία αποτελεί μια επέκταση της πρωτοβουλίας Infrastructure-to-Application, η οποία ανακοινώθηκε από την HP και τη Microsoft τον Ιανουάριο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις $250 εκατ. και από τις δύο εταιρείες.