Η IBM και η Monitise ξεκίνησαν συνεργασία με σκοπό να ενισχύσουν τις δυνατότητες της Visa Europe την παροχή στους πελάτες της νέων υπηρεσιών mobile banking, πληρωμών και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω cloud.

Συνδυάζοντας τις λύσεις της Monitise με το Smarter Commerce της IBM, οι τράπεζες-μέλη της Visa Europe θα επιταχύνουν την υιοθέτηση μίας ευρείας γκάμας mobile υπηρεσιών σε όλους τους τύπους συσκευών. Αυτές οι υπηρεσίες θα επιτρέψουν στους πελάτες της να διαχειρίζονται πιο εύκολα τα χρήματά τους, να διενεργούν συναλλαγές και να συνδέονται με πωλητές λιανικής μέσω της mobile συσκευής τους. Η Visa Europe προβλέπει ότι μέχρι το 2020, περισσότερες από τις μισές συναλλαγές θα γίνονται μέσω mobile συσκευών, ενώ σήμερα υπάρχουν 466 εκατ. λογαριασμοί Visa στην Ευρώπη.

Με τις νέες αυτές υπηρεσίες από την Monitise και την IBM, η Visa Europe θα δώσει τη δυνατότητα στις περισσότερες από 3.000 τράπεζες-μέλη της σε 36 χώρες να αυξήσουν το μερίδιο τους στις συναλλαγές και να επιταχύνουν τη γκάμα των mobile υπηρεσιών που προσφέρουν ώστε να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες τραπεζικές ανάγκες των πελατών. Η Monitise θα παρέχει τις υπηρεσίες Bank Anywhere, Pay Anyone and Buy Anything, ενώ η IBM θα παρέχει μία ευρεία γκάμα λογισμικού, τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως η λύση MobileFirst.