Συντηρητικές εμφανίζονται οι προβλέψεις της Oracle για τα κέρδη και πωλήσεις της για το β’ τρίμηνο του έτους, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη μειωμένη ζήτηση προϊόντων παγκοσμίως, καθώς και τους μικρότερους ανταγωνιστές της που επικεντρώνονται στην παροχή λογισμικού μέσω internet.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, οι πωλήσεις νέου λογισμικού και συνδρομών αναμένεται να διαμορφωθούν στο -4 έως +6% το β’ τρίμηνο, ενώ τα κέρδη/μετοχή αναμένεται να διαμορφωθούν στα 65-70 σεντς. Τα έσοδα της εταιρείας προβλέπεται να αυξηθούν 1-4%, διαμορφούμενα μεταξύ 9,02-9,29 δις. Ωστόσο, τα κέρδη της εταιρείας για το α’ τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα, αυξήθηκαν κατά 2%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η Oracle είναι οι μικρότερες και αρκετά «επιθετικές» εταιρείες που προσφέρουν ανταγωνιστικό λογισμικό και υπηρεσίες μέσω internet, πολύ συχνά με χαμηλότερο κόστος από αυτό της Oracle, των οποίων η στρατηγική επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση του λογισμικού με το δικό του high-end hardware για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Πολλοί αναλυτές της Wall Street, παρόλα αυτά, αναμένουν ότι τελικά η Oracle θα προσαρμοστεί σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον και cloud-focused περιβάλλον.

Συνολικά, για το α’ τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% και διαμορφώθηκαν στα 8,37 δις. δολ., ελάχιστα μειωμένα από τα αναμενόμενα 8,479 δις., ενώ οι πωλήσεις νέου λογισμικού και οι συνδρομές Internet-based λογισμικού αυξήθηκαν κατά 4% στα 1,7 δις. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Barclays, οι οργανισμοί αναμένουν δεν αναμένουν καθόλου αυξομειώσεις στις δαπάνες του IT για το β’ οικονομικό τρίμηνο του έτους.