Η ΕΕΤΤ μετά τις καταγγελίες που έχει λάβει τους τελευταίους δύο μήνες σχετικά με Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SMS στους σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ, όπως ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, downloading ringtones και chat, ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται το περιεχόμενο των συγκεκριμένων καταγγελιών και προχώρησε σε συστάσεις προς τους καταναλωτές.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ελέγχει εάν υφίσταται παράβαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας από τους παρόχους στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σύντομοι κωδικοί της σειράς 54ΧΧΧ. Ειδικότερα, διερευνά, μεταξύ άλλων, εάν οι πάροχοι ενημερώνουν επαρκώς τους καταναλωτές για το ύψος της χρέωσής των συγκεκριμένων Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.

Στους καταναλωτές που κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών, η ΕΕΤΤ συστήνει, μεταξύ άλλων, να μην καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τους σε ιστοσελίδα, αν δεν έχουν πρώτα διαβάσει προσεκτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που τους ενδιαφέρει. Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύουν συνδρομητικές υπηρεσίες.

Επίσης, ένα συχνό μοντέλο Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες, για τις οποίες ενδέχεται να πληρώνουν ένα ποσό εφάπαξ ή ανά εβδομάδα, για να λαμβάνουν υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα είναι η τακτική λήψη wallpaper, ή η συχνή αγορά ringtones.

Τα συνδρομητικά μοντέλα των Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης διαφέρουν ανά πάροχο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης υποχρεούνται να διαθέτουν γραμμή βοήθειας / παραπόνων (HELP LINE), όχι πρόσθετης χρέωσης, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις ανακοινώσεις – διαφημίσεις της υπηρεσίας.