Η Huawei ανέλαβε το έργο εγκατάστασης του προηγμένου συστήματος Internet Protocol (IP) Multimedia Subsystem (IMS) του ΟΤΕ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν χθες Τρίτη 15 Ιουνίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, και ο  Αντιπρόεδρος της Huawei, Yafei Jiang. Το πρωτοποριακό σύστημα IMS της Huawei ανοίγει νέους ορίζοντες για τον ΟΤΕ και τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς δημιουργεί ένα νέο δικτυακό περιβάλλον μέσα από το οποίο παρέχονται εύκολα και γρήγορα νέες και καινοτόμες υπηρεσίες φωνής και πολυμέσων.

Το IMS του ΟΤΕ, βασισμένο στις IP δικτυακές επικοινωνίες δίνει  τη δυνατότητα παροχής προηγμένων ενιαίων υπηρεσιών σύγκλισης FMC (Fixed / Mobile Convergence) οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού καταναλωτή. «Είναι μεγάλη μας τιμή η ανάθεση ενός τόσο σημαντικού έργου από τον ΟΤΕ. Το έργο, πιστοποιεί την έως σήμερα συνεργασία των δύο τηλεπικοινωνιακών ομίλων» ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Ελλάδος, Alan Guo.