Μία νέα σύμβαση μεταξύ της China Unicom και της Ericsson θα καλύψει τις ανάγκες εκατομμυρίων Κινέζων για βελτιωμένη εμπειρία πρόσβασης στο internet και streaming multimedia εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο.

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται η παροχή λύσης gigabit-capable Passive Optical Network (GPON) σε περισσότερες από 10 επαρχίες στην Κίνα. Με το σύστημα υψηλής χωρητικότητας EDA 1500 GPON της Ericsson, η China Unicom θα προσφέρει πρόσβαση στην υψηλότερη ταχύτητα και χωρητικότητα στην αγορά της ευρυζωνικότητας.

Αυτή η σύμβαση σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη τεχνολογίας GPON της China Unicom και η εγκατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει. Η υποδομή GPON και το «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης θα επιτρέψει στην China Unicom την εγκατάσταση των fiber-to-the-home και fiber-to-the-building σε ολόκληρη τη χώρα γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος.

Επίσης, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθεί καλύτερα στην αυξανόμενη ζήτηση της κυκλοφορίας δεδομένων και triple play υπηρεσιών για τους καταναλωτές.